Fiets met de ErfgoedApp langs kapelletjes in Lebbeke en Buggenhout

Na de goed gesmaakte acties rond kapelletjes in juli, hebben we ook in augustus enkele initiatieven in petto om kapelletjes in de kijker te zetten! Deze keer halen we ons stalen ros boven om per fiets de kapelletjes in Lebbeke en Buggenhout te verkennen. We stippelden drie routes uit en sturen je op pad met de ErfgoedApp die je bij elke kapel interessante informatie meegeeft.

De ErfgoedApp stuurt je op een slimme manier interessante informatie, verhalen of geluidsfragmenten over erfgoed wanneer jij je in de buurt daarvan bevindt. Zo word je op het juiste moment geprikkeld met weetjes over de plekken om je heen. Het is een ideale manier om je tijdens een wandeling of fietstocht te laten leiden doorheen onze lokale geschiedenis.

Ook voor een twintigtal kapelletjes in Lebbeke en Buggenhout voegden we informatie toe die in de app verschijnt wanneer je daar vlakbij bent. Heb je graag een route om van de ene kapel naar de andere te fietsen? Volg dan een van de drie trajecten die wij voor je uitstippelden via RouteYou. De fietstocht langs de Lebbeekse kapelletjes telt 19 kilometer, die in Buggenhout 28 km en een derde route combineert beide gemeenten in 45 km.

Hoe ga je aan de slag?

1. DOWNLOAD
Download de ErfgoedApp op je smartphone via Google Play of de App Store.
2. MAAK JE KEUZE
Open de app, klik op het kompassymbool en zoek ‘Kapelletjesfietsroute Buggenhout’, ‘Kapelletjesfietsroute Lebbeke’ of ‘Kapelletjesfietsroute Buggenhout-Lebbeke’.
3. ONTDEK
Je vindt de RouteYou kaartjes hieronder. Fiets van kapel naar kapel en zet tegelijk de ErfgoedApp open zodat je telkens interessante weetjes meekrijgt!

Kapelletjesfietsroute Lebbeke
Tags: No tags

Comments are closed.