Win een cultuurcheque met het Hams kapelspel!

Tijdens de Zomer van de Kapellen zetten we de kleine gebedshuisjes vanop de straathoek terug in de kijker. Ook in Hamme vinden we tal van pareltjes waar zovelen dagelijks langsrijden. In lang vervlogen tijden werden kapelletjes met veel liefde onderhouden door dametjes die de beeldjes geduldig afstoften en de kaarsjes aanvulden of heren die de bloembakjes op de vensterbank kwamen water geven. Tegenwoordig zijn veel van deze kapelletjes een stil en eenzaam leven beschoren. Neem eens eventjes de tijd om te stoppen en de details in je op te nemen van dit mooie erfgoed.

Om je daarbij te motiveren stak onze IOED samen met de gemeente Hamme een Hams Kapelspel ineen. Bezoek zes Hamse kapellen die naast een mooi beeld, ook klank te bieden hebben! Vind je de klok op/van elke kapel? Kijk goed! Neem een foto van de klokken(toren) en zoek naar de opschriften die in of op de kapel staan. Met de juiste letters vorm je een woord. Stuur dit woord samen met de zes foto’s naar cultuur@hamme.be voor 18 september 2020 en maak kans op een cultuurcheque!

Eind september worden er drie winnaars geloot onder iedereen die tijdig het juiste antwoord en de zes foto’s doorstuurde.

Kapel spel Hamme
Tags: No tags

Comments are closed.