ERFGOED FIETS- EN WANDELROUTES

Wanneer je goed naar het landschap om je heen kijkt, zie je hoe sterk het doen en laten van onze voorouders dit heeft gevormd.
Een waterpartij op een verlaten plek had vroeger misschien wel een speciale functie.
Oude hoeves vertellen een verhaal dat over de eeuwen heen wordt verteld en verscholen tussen huizen liggen kleine wegjes die er al waren toen de dieren nog spraken…

Wandelen door het historisch landschap van Wetteren en Wichelen

Wandelen door het historische landschap van Wetteren en Wichelen

Ook in Wetteren en Wichelen kan je tal van relicten uit het verleden vinden. Ga op pad met de erfgoedapp en onze nieuwste wandelbrochure ‘Wandelen door het historische landschap van Wetteren en Wichelen’. Laat je leiden langs de vele boomkwekerijen, akkers en meersen tijdens een wandeling van 12,6 kilometer die kan worden ingekort tot 9,6 kilometer. Onderweg helpen we jou de verschillende mozaïekstukjes van dit landschap te lezen en te begrijpen. Op verschillende “erfgoedpunten’ vertellen we graag meer over het landschap en de natuur die je ziet en ontdek je via de erfgoedapp hoe het verleden haar sporen achterliet in dit landschap. Je kan de route makkelijk volgen dankzij de instructies in de brochure. In de buurt van de erfgoedpunten ontvang je dankzij een gps-signaal een melding op je gsm met nog meer interessante info. Deze punten worden ook telkens aangeduid in de brochure met een icoontje.

Je vindt ‘Wandelen door het historische landschap van Wetteren & Wichelen’ online, bij enkele verdeelpunten in Wetteren en Wichelen én als extra middenkatern in de RLSD Landschapskrant van voorjaar 2020!

Fietsen van het water in Hamme en Dendermonde naar het bos en broek in Lebbeke en Buggenhout

Wordt verwacht in september 2020.

Brugwachtershuisje © IOED (4)