Archeologische lezing in Dendermonde was schot in de roos!

Een archeologische lezing op vrijdagavond, het is weer eens wat anders. Veel mensen bleken fan te zijn! Op 6 maart verwelkomde onze IOED Schelde-Durme maar liefst 109 erfgoedliefhebbers uit Dendermonde en de ruimere regio in zaal Belgica Bis om te luisteren naar de laatste bevindingen over het archeologisch onderzoek in de Dendermondse binnenstad.

Burgemeester Piet Buyse mocht de avond aftrappen en lichtte al een tipje van de sluier over de opgravingen onder de Grote Markt. Nadien namen archeologen Bert Heyvaert (Monument-Vandekerckhove) en Olivier Van Remoorter (BAAC Vlaanderen) het woord over de opgravingen onder het Dendermondse stadhuis en het Zwartzusterklooster.

Wist je dat er op de plaats van het stadhuis voordien middeleeuwse woningen met prachtige vloeren stonden? Dat niet enkel een gracht werd gevonden in de buurt van het Zwartzusterklooster maar ook een bijzonder graf? Ongetwijfeld brengen volgende opgravingen nog veel meer aan het licht over de rijke geschiedenis van de stad. We zijn ongelooflijk benieuwd!

Ook in de toekomst plannen we nog gelijkaardige activiteiten. Noteer alvast 18 oktober in de agenda, want dan ontdek je het vroegere landschap en het archeologisch erfgoed in de Sigma- gebieden met archeoloog Erwin Meyllemans (agentschap Onroerend Erfgoed).

Lezing archeologie Dendermonde
Tags: geen tags

Reacties zijn gesloten.