Dendermonde vervolledigt Zomer van de kapellen

Hoera! Onze mooie lijst aan kapel-activiteiten voor de Zomer van de kapellen is af. Als laatste in de rij sluit Dendermonde aan met een kapelletjeswandeling in Appels-Oudegem. De wandeling telt 13 kilometer en brengt je opnieuw langs onze teergeliefde kleine erfgoedparels.

Nu er ook een wandeling beschikbaar is in Dendermonde, wil dat zeggen dat we vanaf nu een wandeling, fietstocht, zoektocht of ‘challenge’ kunnen doen in elk van onze negen IOED-gemeenten: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. Wist je dat je in sommige gemeenten zelfs een prijs kan winnen? Neem daarvoor snel een kijkje op onze pagina over het project ‘De kapellekesgangers’.

Op stap met RouteYou en de ErfgoedApp

Ook in Appels-Oudegem kan je een route volgen die we voor je uitstippelden via RouteYou. Het kaartje vind je hieronder. Zet tijdens je wandeling de ErfgoedApp open op je smartphone en krijg onderweg weetjes toegestuurd over de kapelletjes!

De ErfgoedApp stuurt je namelijk op een slimme manier interessante informatie, verhalen of geluidsfragmenten over erfgoed wanneer jij je in de buurt daarvan bevindt. Zo word je op het juiste moment geprikkeld met weetjes over de plekken om je heen. Het is een ideale manier om je tijdens een wandeling of fietstocht te laten leiden doorheen onze lokale geschiedenis.

Hoe ga je aan de slag?

1. DOWNLOAD
Download de ErfgoedApp op je smartphone via Google Play of de App Store.
2. MAAK JE KEUZE
Open de app, klik op het kompassymbool en zoek ‘Kapelletjesroute Appels-Oudegem’.
3. ONTDEK
Vind het RouteYou kaartje hieronder. Zet tijdens je wandeling de ErfgoedApp open zodat je telkens interessante weetjes meekrijgt!

Dendermonde kapel Vlassenbroek
Tags: geen tags

Reacties zijn gesloten.