Open Monumentendag op zondag 13 september

Op 13 september vindt de 32ste editie van Open Monumentendag plaats. Alle lokale organisatoren hebben hun uiterste best gedaan om coronaproof activiteiten te organiseren waarbij afstand tussen bezoekers gegarandeerd kan worden. Daarnaast werken de Open Monumentendag-activiteiten dit jaar met reservaties en worden bezoekers aangemoedigd om in hun eigen kleine bubbel op pad te gaan, rekening houdend met de geldende veiligheidsmaatregelen. Activiteiten zijn nog onder voorbehoud van verdere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Tot op vandaag gaat Open Monumentendag op 13 september dus door, maar houd zeker de online kanalen van de lokale organisatoren in de gaten voor de laatste info.

Open Monumentendag in onze regio

Ook in Dendermonde, Buggenhout, Laarne, Lebbeke en Wetteren kan je op zondag 13 september het verleden komen opsnuiven! Ontdek de vestingen in Dendermonde, beklim de klokkentoren in Lebbeke of fiets langs historische monumenten in Buggenhout. In Laarne duik je de dorpsgeschiedenis in aan de hand van vijf verhalen en in Wetteren zijn er rondleidingen en maaldemonstraties in de watermolen van de familie Van Hauwermeir.

 

Open Monumentendag Houd Afstand

Internationale solidariteit

In een leuk filmpje van Herita moedigen erfgoedzorgers van over de hele wereld het publiek aan om te blijven genieten van erfgoed in deze bizarre tijden. Van Canada tot Uganda, van Bermuda tot Oekraïne: erfgoedzorgers wereldwijd wensen jou een fantastische Open Monumentendag toe! 

Voor het volledige programma over gans Vlaanderen, kan je terecht op de website www.openmonumentendag.be

Tags: No tags

Comments are closed.