Open Monumentendag 2023

De 35ste editie van Open Monumentendag staat voor de deur. Net als de voorbije jaren sluiten we ons aan bij het Europese thema van de Open Monumentendagen. Dit jaar is dat ‘living heritage’, ofwel immaterieel erfgoed. En dat is geen toeval: in 2023 wordt wereldwijd de 20ste verjaardag van de Unesco 2003 conventie voor het borgen van immaterieel cultureel erfgoed gevierd! Open Monumentendag wordt dit jaar dan ook een bijzonder editie waarbij we de brug leggen tussen onroerend en immaterieel erfgoed.


Onder de noemer ‘Met hart en ziel’ focussen we op de mensen, verhalen, culturele praktijken en tradities die al generaties lang verbonden zijn met onze monumenten. Ook ambachten en vakkennis spelen een belangrijke rol. Ze bepalen mee de ziel van de plek of hebben er een enorm groot hart voor.

Er staan in onze regio dit jaar weer heel veel mooie activiteiten op de planning waarbij volop ingezet wordt op het thema ‘met hart en ziel’. 

Deel je graag foto’s op sociale media van het erfgoedpareltje dat jij bezocht? Gebruik dan #openmonumentendag en zet het erfgoed uit onze streek mee op de kaart. 

We wensen je alvast veel plezier!

Tags: No tags

Comments are closed.