Open Monumentendag 2024

Het thema van Open Monumentendag op 8 september is ‘en route’ en daar sluiten de activiteiten massaal bij aan. Mensen en samenlevingen zijn altijd in beweging. Netwerken werden versterkt, transportroutes werden aangelegd en nieuwe contreien werden verkend. In de gebouwen en plekken langs deze routes valt veel te leren over de geschiedenis en uitwisselingen die hebben plaatsgevonden. Bovendien hebben de plekken ook een route doorheen de tijd afgelegd. Welke veranderingen hebben er plaatsgevonden en hoe heeft dat effect op de manier waarop we ons vandaag door onze omgeving verplaatsen?

Er staan in onze regio veel mooie activiteiten op de planning, die allemaal op hun eigen originele manier vorm geven aan het thema. Je ontdekt ze in onze brochure! Dit jaar zit de brochure in een nieuw jasje: er is een helft voor de 17 activiteiten in Dendermonde en een helft voor de 12 activiteiten in Berlare, Buggenhout, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wichelen, Wetteren en Zele. 

Ga zelf ‘en route’ en gebruik de twee kaartjes in de brochure om je eigen route uit te stippelen. Je kan de brochure downloaden via onderstaande knop ‘download hier onze brochure’.

Deel gerust foto’s van de favoriete erfgoedpareltjes die je bezocht en gebruik de hashtag #openmonumentendag. Zo help jij mee het erfgoed in onze streek op de kaart te zetten.

We wensen je alvast veel plezier!

 

Deze brochure werd gemaakt door de IOED Schelde-Durme in samenwerking met Stad Dendermonde en Open Monumentendag.

Logo van open monumentendag
Tags: geen tags

Reacties zijn gesloten.