Terugblik: stage bij IOED Schelde-Durme – Daan

De voorbije maanden ondersteunde Daan Heynderickx het team van IOED Schelde-Durme. Hieronder blikt hij terug op zijn ervaring.

Wie is Daan?

Ik ben een digital creative met een achtergrond in archeologie. Ik zet mijn marketingkennis en creatieve vaardigheden graag in om erfgoed en archeologie naar een breed publiek te brengen, zoals ik dat de afgelopen zes maanden heb mogen doen voor IOED Schelde-Durme.

Hoe kwam je bij IOED Schelde-Durme terecht?

Ik vond een vacature voor een beroepsinlevingsstage bij IOED Schelde-Durme. Deze leek me ideaal aangezien de vacature vermeldde dat ik aan de slag zou gaan met communicatie, website en sociale media. Ik heb zeer brede interesses, het gevarieerd takenpakket sprak me ook enorm aan.

Wat heb je tijdens je stage gedaan?

Ik bood ondersteuning bij veel verschillende projecten en evenementen waardoor elke week erg uniek en boeiend was. De coördinatie van de verhuis van de reizende tentoonstelling ‘Stille Waters’ – een project waarbij we vlasrootputten in het Land van Dendermonde en het Land van Waas in kaart brengen – in woonzorgcentra bracht me in contact met veel interessante senioren. Het interviewen van getuigen van vlasroten met collega Lies was een unieke, soms ontroerende ervaring.

Mijn grafische vaardigheden gebruikte ik om vorm te geven aan en promotie te maken voor verschillende erfgoedprojecten en -evenementen. Ik heb er erg van genoten om promotiefilmpjes te maken voor de Archeologiedagen, het Bunkerweekend en project Stille Waters. Ook het ontwerpen van onze brochure voor Open Monumentendag was een erg leerrijke ervaring.

Daarnaast leerde ik bij de inventarisatie van de begraafplaats van Wichelen en tijdens plaatsbezoeken met IOED-medewerkers Nikki en Clémence veel bij over onroerend erfgoed . Hoewel ik zelf geen adviezen schreef, heb ik nu veel beter begrip over erfgoedwetgeving, vastgesteld erfgoed, erfgoedwaarde en meer.

Wat neem je mee uit deze ervaring?

Vooral dat ik erg veel voldoening en verwondering kan halen uit een job. Met mijn brede interesses en achtergrond vreesde ik dat ik alle soorten werk misschien snel monotoon zou vinden, maar bij IOED Schelde-Durme heb ik oprecht van elke week genoten. Bovendien heb ik enorm veel interessante mensen ontmoet en mooie erfgoedsites bezocht.

Hoe zien de komende weken er voor jou uit?

Hopelijk vind ik binnenkort een fijne job. Of ik communicatie ga kunnen combineren met erfgoed zal de toekomst uitwijzen, maar met deze 6 maanden werkervaring sta ik alvast sterker in mijn schoenen. In oktober maak ik nog een reisje naar Zuid-Korea.

Wat is je favoriete erfgoedsite in de Schelde-Durme regio?

Hoewel ik zelf in Wichelen woon, had ik het Kasteel van Laarne nog niet bezocht. Deze prachtige erfgoedsite wil ik binnenkort nog eens grondig verkennen.

Aan welk soort projecten zou je graag werken in de toekomst?

Graag zou ik me in de toekomst bezig houden met creatieve marketingcampagnes die erfgoed en archeologie een actueel en springlevend thema maken voor het brede publiek.

Dankjewel Daan en veel succes verder!

Tags: geen tags

Reacties zijn gesloten.