Wandelen door het historische landschap van Wetteren en Wichelen

Het voorjaar van 2020 zal er ongetwijfeld eentje zijn voor de geschiedenisboeken omwille van het COVID-19 virus. Maar ondanks de negatieve impact van het coronavirus vonden veel mensen positiviteit in het (her)ontdekken van hun eigen streek tijdens wandel- en fietstochtjes in de warme lentezon. Ben jij ook steeds nieuwsgierig naar hoe het landschap om je heen zich heeft gevormd? Trek dan zeker eens op pad met de erfgoedapp en onze nieuwste wandelbrochure ‘Wandelen door het historische landschap van Wetteren en Wichelen‘.

Wie wandelt, heeft tijd om het landschap écht te lezen

Wanneer je goed naar het landschap om je heen kijkt, zie je hoe sterk het doen en laten van onze voorouders dit heeft gevormd. Een waterpartij op een verlaten plek had vroeger misschien wel een speciale functie. Oude hoeves vertellen een verhaal dat over de eeuwen heen wordt verteld en verscholen tussen huizen liggen kleine wegjes die er al waren toen de dieren nog spraken…

App en brochure gaan hand in hand

Ook in Wetteren en Wichelen kan je tal van relicten uit het verleden vinden. Laat je leiden langs de vele boomkwekerijen, akkers en meersen tijdens een wandeling van 12,6 kilometer die kan worden ingekort tot 9,6 kilometer. Onderweg helpen we jou de verschillende mozaïekstukjes van dit landschap te lezen en te begrijpen. Op verschillende “erfgoedpunten’ vertellen we graag meer over het landschap en de natuur die je ziet en ontdek je via de erfgoedapp hoe het verleden haar sporen achterliet in dit landschap. Je kan de route makkelijk volgen dankzij de instructies in de brochure. In de buurt van de erfgoedpunten ontvang je dankzij een gps-signaal een melding op je gsm met nog meer interessante info. Deze punten worden ook telkens aangeduid in de brochure met een icoontje.

 

Deze brochure is een initiatief van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst (IOED) Schelde-Durme in samenwerking met Regionaal Landschap Schelde-Durme, gemeenten Wetteren en Wichelen, Natuurpunt Scheldeland, Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de heemkringen van Schellebelle, Wichelen en Wetteren.

Je vindt Wandelen door het historische landschap van Wetteren & Wichelen online, bij enkele verdeelpunten in Wetteren en Wichelen én als extra middenkatern in de Landschapskrant van Regionaal Landschap Schelde-Durme!

Tags: No tags

Comments are closed.