Reizende tentoonstelling rond vlasrootputten van start

Sinds enkele weken toert onze reizende tentoonstelling over vlasrootputten langs enkele woonzorgcentra in de regio. Zo hopen we getuigen van vlasroten en vlasrootputten op te sporen zodat de schat aan kennis over dit gebruik niet verloren gaat. Hier vind je alvast enkele sfeerbeelden van de officiële opening.

Nog tot en met vrijdag 29 maart bezoek je de tentoonstelling in Woonzorgcentrum Ter Meere in Berlare. Hierna houdt ze van 29 maart tot en met 12 april halt in Hof ter Veldeken in Lebbeke, vanaf 12 april in WZC Sint-Antonius in Grembergen, van 13 tot 17 mei in WZC Populierenhof  in Nieuwkerken-Waas  en in de tweede helft van mei in WZC Vlashof in Stekene

Meer informatie over project Stille Waters. Vlasrootputten in het Land van Dendermonde en het Land van Waas vind je op de projectpagina.

Dit is een initiatief van IOED Schele-Durme in samenwerking met Regionaal Landschap Schelde-Durme, Erfgoedcel Dijk92, Erfgoedcel Waasland, Erfpunt, Texture Museum van Vlas en Textiel Kortrijk en de Universiteit Gent en wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van Provincie Oost-Vlaanderen.

Tags: No tags

Comments are closed.